EXECUTIVE BOOST är ett initiativ som stimulerar och utmanar viljan att påverka i en ledande befattning.

Vi tror på ungas handlingskraft att förändra. Vi tror att besluten i styrelse och ledningsgrupp behöver tas av yngre och äldre sida vid sida.

Initiativtagare

Emma Knaggård Wendt

Emma är samhällsentreprenören som tagit emot utmärkelsen Kompassrosen av kungen för sitt ledarskap. Hon är aktiv inom den ideella sektorn och varit arbetande styrelseordförande för organisationen Ung Cancer, samt arbetat i styrelser och advisory board hos bl.a UrbanUrban, Företagarna, YEoS & Mattecentrum. Idag är hon aktiv i styrelsen för Röda Korset. Emma är certifierad styrelseledamot från StyrelseAkademien och Michaël Berglund samt certiferad styrelseordförande från Michaël Berglund. Hon har grundat och varit VD för varumärkesbyrån Edutain som arbetar med några utav Sveriges största varumärken. Hon arbetar till vardags på Wise Professionals. Emma har en BA i strategisk kommunikation och organisationsutveckling från Stockholms Universitet. Hennes passion är hur man bygger starka organisationer genom långsiktiga strategier och hållbart ledarskap där människor och affärer får växa tillsammans.


LinkedIn

Filippa Drakander

Filippa har ägnat hela sin yrkesverksamma karriär med att påverka och utveckla inom styrelser och ledande befattningar. Hon har bl.a. arbetat med mentorskapsprogram på Women In Progress samt som generalsekreterare på Sverige elevråd - SVEA. Idag arbetar hon som konsult på Newsec Advice samt är ledamot i bl.a. Riksbyggens koncernstyrelse och ledamot i OKQ8 Sustainability Advisory Board. Filippa har en BA i ekonomi och sociologi från Stockholms Universitet, är certiferad styrelseledamot från StyrelseAkademien samt deltagit i Höj Röstens Politikerskola. I hennes uppdrag har hon bland annat arbetat i situationer där en styrelse enbart består av unga personer under 20 år och också är arbetsgivare. I medlemsstyrda organisationer det samhällsbyggande ansvaret är det viktigaste och tillväxt blir ett medel för att nå det. Komplexiteten mellan olika ägares prioriteringar och starka marknadskrafter som påverkat om styrelsen arbete.


LinkedIn

BAKGRUND

Young In Board grundades 2014 och är idag Sveriges främsta styrelsehub för unga styrelsetalanger. Ett nätverk med över 600 talanger. Ett forum för Sveriges nuvarande och kommande styrelseledamöter. YiB möjliggör utbyten mellan generationer och fångar upp intresset för att leda och påverka på högre nivåer.

YiB erbjuder även en headhuntingtjänst för att hjälpa företag att utöka sina styrelser med nästa generations expertis.

Nu blir Young In Board Executive Boost.2015 samlades 100 talangfulla styrelsekandidater i Almedalen under kampanjen #jagtarframtidensbeslut för att lyfta frågan kring den homogena åldersgrupp som dominerar styrelserummen. Ett viktigt ämne att för upp på agendan. Idag tre år senare så talar samtliga styrelsenätverk om denna frågan. Äntligen!


Under hösten 2019 var Emma och Filippa huvudtalare på utdelningen av Guldklubban som årligen delas ut till en ordförande i noterat resp onoterat bolag. Stiftelsen Guldklubban är instiftad av Deloitte och StyrelseAkademien. EXECUTIVE BOOST deltog även i ett samtal med Hans Dahlborg, fd styrelseordförande Nordea gällande framtidens styrelsearbete. Samtalet leddes av Hans Warén, VD på Deloitte.Några av de spaningar som EXECUTIVE BOOST lyfte som behöver tas i beaktning kring styrelsearbete är

- Uthållighet

- Affärskritiska perspektiv

- Adjungerad kunskap

- Styrelsens agenda, ekonomisk styrning & human kapital